"מעל כולם": המתחרה של פרץ שובר שיאים

ב"בילד" שיבחו את שוער המבורג פרננדס, וגם: מצבו של השוער הישראלי

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   22.09.25 - 17:49
Getting your Trinity Audio player ready...
(Photo by Jürgen Fromme - firo sportphoto/Getty Images)
(Photo by Jürgen Fromme - firo sportphoto/Getty Images)
כשדניאל פרץ עזב את באיירן מינכן וחתם כמושאל בהמבורג, הציפייה הגדולה שהפעם - סוף סוף - יהיה שוער ראשון. אבל עם הזמן, התברר כי יש לו תחרות לא פשוטה עם מי שכבר היה השוער של המבורג, דניאל הוייר פרננדס. אחרי טרום העונה, פרננדס נבחר להישאר כשוער ראשון - ולפחות בינתיים, נראה שהוא מצדיק את הבחירה הזאת.

היום (שני) ערך ה"בילד" כתבה מפרגנת במיוחד לפרננדס - שהגדירה אותו כמי שנמצא "בפסגת הליגה". השבוע פרננדס נבחר לשחקן המצטיין של המבורג, לאחר ה-1:2 שלה על היידנהיים - ניצחון הבונדסליגה הראשון של המועדון בשבע השנים האחרונות. 

"המספרים מדברים בעד עצמם", נכתב שם, "פרננדס הציל יותר מכל שוער אחר בליגה - 22 הצלות". למרות החמישייה שספג מבאיירן מינכן, הוא הציל 73.3% מהבעיטות שנבעטו לעברו. בכך, הוא מקום שני בבונדסליגה, אחרי שוערה של סנט פאולי ניקולה ואסילי. לשם השוואה, הממוצע בליגה הוא 65% בלבד".

מצד שני, הנתון מדאיג להגנה של המבורג - שכן, אף שוער לא התמודד עם כמות בעיטות כמו פרננדס - 30 בעיטות למסגרת עד כה. מה פרץ עושה? לפי הכתבה, פרץ לא הוריד באימונים מאז ההחלטה, הוא מתאמן גם בימים החופשיים שלו, ולטענת גורמים במועדון גם ביקש "לוחות זמנים קשוחים יותר" מבחינת האימונים.