תגיות: הפועל באר שבע, ליגת העל, מכבי חיפה
קצת יותר משבוע אחרי התקרית האלימה בין שחקני הפועל ב"ש למכבי חיפה, הגיע היום (רביעי) הדיון בבית הדין. לאחר דין ודברים, אלה הדרישות שהציב תובע ההתאחדות לכדורגל, עו"ד ניר רשף, בפני הדיינים של בית הדין המשמעתי.
מעל כולם נמצא באסם זערורה, שחקן מכבי חיפה, שתועד מכה את אדריאן פאון בפניו במהלך המהומה. עו"ד רשף דרש עונש חסר תקדים של הרחקה מ-15 משחקים בפועל. "ירדתי עם ידיים בכיסים והרגשתי תפיסה חזקה בעורף והזזתי אותו", הסביר זערורה. "בדרך לחדר ההלבשה שוב עם יד בכיס הרגשתי דריכה חזקה עם הפקקים ונתתי מכה אינסטינקטיבית לשחקן ב"ש פאון ושם הפסקתי. אני מתנצל על המקרה, זו הפעם הראשונה שלי בביה"ד".
לצידו של זערורה, עו"ד רשף דרש להשית עונש על שלושה שחקנים נוספים של מכבי חיפה: הרחקה מ-5 משחקים בפועל למחמוד ג'אבר, הרחקה מ-3 משחקים לפחות לעבדולאיי סק והרחקה ממשחק אחד על תנאי לפרנטזדי פיירו.
באשר לב"ש, תובע ההתאחדות דרש עונש כבד של הרחקה מ-12 משחקים בפועל לשאפי סולימאנוב. את יוג'ין אנסה דרש להרחיק משלושה משחקים ולהשית עליו קנס כספי, בעוד את מיגל ויטור דרש להעניש בהרחקה משני משחקים. לא בטוח, אגב, שאנסה יהיה היחיד שיספוג קנס כספי אישי - שכן התובע ביקש באופן חד פעמי מבית הדין להשית קנסות כלכליים על סך 5,000 ש"ח, 10,000 ש"ח ומעלה.
מכבי חיפה: באסם זערורה - 15 משחקים בפועל מחמוד ג'אבר - חמישה משחקים בפועל עבדולאיי סק - לפחות שלושה משחקים בפועלעלי מוחמד - שלושה משחקים בפועלמאוויס צ'יבוטה - שלושה משחקים בפועלפרנטזדי פיירו - משחק אחד על תנאיסאן מנחם - שלושה משחקים בפועל (לא הגיע לדיון בגלל אזעקה)ינון אליהו - התובע ביקש להשעות את השחקן עד לסיום חקירת המשטרה נגדו
הפועל ב"ש: שאפי סולימאנוב - 12 משחקים בפועלמיגל ויטור - שני משחקים בפועל יוג'ין אנסה - שלושה משחקים בפועל וקנס כספיאדריאן פאון - שבעה משחקים בפועלשי אליאס - חמישה משחקים בפועלשגיב יחזקאל - משחק אחד על תנאי