האנטישמיות שחוותה משפחת רפאלוב בבלגיה

לאחר שנים בהן הרגישה המשפחה בבית, השנה האחרונה הפכה את המצב. האירוע החמור בבית הספר של הילד, הפחד לדבר עברית בפומבי וההסלמה ברחובות לאחר מאורעות ה-7 באוקטובר

יגאל גולדשטיין
יגאל גולדשטיין  05.05.24 - 20:02
(מכבי חיפה, האינסטגרם של ליאור רפאלוב)
(מכבי חיפה, האינסטגרם של ליאור רפאלוב)
החיים של כדורגלן ישראלי בחו"ל לא תמיד פשוטים, על כל המשתמע מכך. אחד הליגיונרים הגדולים שידעה המדינה שלנו ואחד שעבר את החוויה המלאה מחוץ לישראל הוא ליאור רפאלוב, שהעביר עם משפחתו לא פחות מ-12 שנים על אדמת בלגיה. רפאלוב כבש בבלגיה 116 שערים, בישל 96 נוספים והפך לאחד השחקנים הדומיננטים בליגה, אך משפחתו נאלצה להתמודד מול אירוע אנטישמי קשה שהוביל לעזיבת המדינה וחזרה לישראל.

בקיץ האחרון כאשר רפאלוב בחר לשוב לירוק של מכבי חיפה, התכנון היה שמשפחתו תשאר בבלגיה לפחות לעת עתה. למשפחה עסקים במדינה, הילדים למדו במסגרות החינוך שלה, והשחקן העדיף שהמשפחה תערוך את המעבר בצורה הדרגתית ולאחר שהוא עצמו ישתקע בחזרה בכרמל. אלא שביום אחד, הכל התהפך.

בנו של רפאלוב, אדריאן, למד בבית ספר פלמי וחזר יום אחד הביתה בוכה מבית ספרו. הוא סיפר לאימו שילדה מהכיתה ציירה את דגל פלסטין ודגל ישראל, סימנה איקס גדול על הדגל הישראלי וכתבה FREE PALESTINE. אותה ילדה אמרה לאדריאן ולילדים נוספים אמירות קשות באשר ליהודים, מה שהוביל להתערבות של גל רפאלוב, אישתו של ליאור, שעירבה את בית הספר.
התכנון היה שמשפחתו תישאר בבלגיה לבינתיים (מאור אלקסלסי)
התכנון היה שמשפחתו תישאר בבלגיה לבינתיים (מאור אלקסלסי)
אלא שהאירועים האלה לא פסקו. אותה ילדה העלתה לחשבון שלה ברשתות החברתיות דגלים של פלסטין, אירועים שרק הלכו וגברו עם התקדמות הימים. במקביל לכך, המשפחה החלה להרגיש את ההסלמה ברחובות לאחר אירועי ה-7 באוקטובר, ונמנעה מלדבר עברית בפומבי. אפשר כמובן להבין את החשש הזה, במיוחד כאשר מדובר במשפחת רפאלוב שהייתה מוכרת ומזוהה במיוחד בבלגיה. בעקבות אובדן תחושת הביטחון, הוחלט על אריזת התיקים והזמנת טיסה בכיוון אחד בתוך שבוע בלבד.

מלבד האירוע הזה, חשוב לציין שלאורך השנים החיים של משפחת רפאלוב בבלגיה היו שקטים. השחקן שימש כשגריר של ישראל והיה מאוד מעורב בקהילה היהודית בבלגיה, כאשר הוא ואשתו הצליחו לשנות את התפיסה של בלגים רבים באשר לישראל ותמיד החזיקו ביחסים טובים עם הסביבה. בכל אופן, מדובר בסיפור נוסף שמספר מצב ידוע ועצוב - האנטישמיות ברחבי העולם ממש לא נמחקה, ואף אחד לא באמת חסין בפניה.