Free cookie consent management tool by TermsFeed

השפעת מכסת הזרים על תכנית הרכש של חיפה

בכרמל מחפשים מגן וחלוץ, אך להחלטה יהיה משקל רב. ירמוקוב יתחרה עם כיוף

יגאל גולדשטיין
יגאל גולדשטיין   24.06.25 - 07:20

תגיות: מכבי חיפה

Getting your Trinity Audio player ready...
אחת ההחתמות המפתיעות של מכבי חיפה בקיץ שעבר הייתה של שוער אנונימי, גיורגי ירמקוב. יהודי-אוקראיני שעד אז מיעט לשחק בליגה האוקראינית ונרכש תמורת מאה אלף אירו. העונה הוא סחב את קבוצתו אולכסנדריה לצמרת ונבחר לשוער העונה באוקראינה.

ירמקוב יגיע ישירות למחנה של הירוקים בהונגריה והוא למעשה מגיע כמחליפו של תומאס סולטאני, שלא תקע יתד בכרמל ולא באמת איים על אפודת השוער הראשון של שריף כיוף. סולטאני הספיק כבר לחתום בטיגרה הארגנטינאית. במכבי חיפה סבורים: "המאבק על אפודת השוער תעשה טוב לקבוצה, שניהם יוציאו מעצמם את המקסימום". כיוף וירמקוב בני 23, גיל צעיר מאוד לשוערים ולירוקים יש עתיד בעמדה זו.

כמו כן, במועדון מעוניינים להתחזק במגן ימני ובחלוץ, כאשר ברקע הניסיון של קבוצות הליגה לעלות את מספר הזרים מ-6 ל-8. כרגע יש חמישה זרים שנמצאים בתכניות: עבדולאי סק, פדראו, מתיאס נהואל וקסנדר סברינה, וכן פייר קורנו שקרוב לחתימה.
 
למעשה לירוקים יש כרגע עמדה פנויה אחת לזר וזאת לאחר שימצא פתרון למנואל "שואו" קאפומנה וכן ללורנצו שימיץ'. בנתיים, נעשים חיפושים אחר מגן וחלוץ זרים. כרגע המועמד הישראלי היחיד לעמדת המגן הוא קפטן מכבי נתניה כארם ג'אבר, אך בינתיים גורם במכבי חיפה מכחיש את ההתעניינות במגן: "הוא לא מועמד".