תגיות: ליגת העל ווינר
נפל דבר. מנהלת הליגה אישרה היום (חמישי) את העלאת מכסת הזרים משישה לשמונה, עם מגבלות על הזר השביעי והשמיני וקנסות בהתאם.
לפי הקריטריונים החדשים, ברגע שקבוצה מחתימה שחקן בעלות שכר של 200 אלף יורו לפחות (ברוטו) היא יכולה להחתים זר שביעי, וברגע שיש לה שחקן שעלה במצטבר (דמי ההעברה/ההשאלה והשכר) 500 אלף יורו, יש לה אפשרות להחתים זר שמיני.
הצירוף הזה יעלה לקבוצות כסף. זר שביעי יעלה בקנס של 200 אלף ש" ח, וזר שמיני יעלה בקנס של מיליון ש" ח. כך למעשה, העלות המצטברת של זר שמיני תהיה 750 אלף יורו לכל הפחות, וזאת של הזר השביעי 250 אלף יחד עם הקנסות.
לכן, כשעונת המלפפונים עוד בעיצומה, אנחנו עושים לכם סדר.
הצד של הקבוצותקבוצה לא צריכה בהכרח שהזר השמיני שלה יהיה שחקן שעלותו הכוללת תהיה מעל 500 אלף יורו, אלא אחד מהזרים כשמדובר בעלות שמגיעה בממוצע ל-500 אלף יורו בכל עונה. כך למשל, אם שחקן עבר תמורת מיליון יורו וחתום על חוזה ל-4 שנים, מדובר ב-250 אלף יורו לעונה.
זה מאפשר לגדולות כבר עכשיו להחתים שמונה זרים. מכבי ת"א ומכבי חיפה רכשו שחקנים בסכומים גבוהים, והיינו הך נכון במקרה של הפועל באר שבע, כשמחברים את השכר ודמי ההעברה של קינגס קנגווה למשל.
דמי ההעברה והשכר של ג'ונבוסקו קאלו במקרה של בית"ר ירושלים גבוהים מחצי מיליון יורו, מה שעשוי להספיק במקרה הספציפי של העונה הנוכחית.
אצל חלק מהקבוצות האחרות (הפועל ת"א למשל) אין שחקן שעומד ברף 500 אלף היורו, אבל יש שחקנים שמספיקים לזר השביעי - כזה שמרוויח מעל 200 אלף יורו. אצל העולה החדשה מדובר בפרנאן מאיימבו, שעבר בהעברה חופשית ומרוויח כ-270 אלף יורו בעונה.
קבוצות אחרות בליגת העל החתימו בעבר שחקנים בסכומים גבוהים ועשויות להצטרף גם כן, כאשר בעלי ריינה סעיד בסול אמר לערוץ הספורט כי בכוונת קבוצתו להחתים זר שביעי. בסול אמר שהעלות של הזר השמיני עלולה להיות גבוהה לחלק מהגדולות, ועד סגירת החלון בליגת העל, לאחר שלבי המוקדמות האירופאיים, נראה האם מדובר בכוונה של הקבוצות.
המעבר לשמונה זרים משאיר לחלק מהן "מרווח תמרון", כאמור בהתאם לאירופה. חלון ההעברות של ליגת העל נסגר באופן מסורתי באמצע ספטמבר, הרבה אחרי סיום שלבי המוקדמות האירופאיים. מרווח התמרון הזה עשוי לאפשר לחיפה, ב"ש, מכבי ת"א ובית"ר - נציגותינו בכדורגל האירופי - לבחור להחתים זר שביעי או שמיני ולנצל הזדמנויות של מי שנשארים בחוץ בסוף החלון.
חיפה למשל עשתה משהו דומה עם ההחתמות הזריזות של עבדולאי סק ודילן בטובינסיקה בסוף אוגוסט ותחילת ספטמבר ב-2022/23, עונה בה זכתה באליפות בזמן ששיחקה בליגת האלופות. אנחנו רואים שחקנים חותמים בשלב הזה של החלון בכל שנה, ויכול להיות שנראה יותר קבוצות שמנסות לעשות כן.
שאלת הפעריםג'קי בן זקן, בעלי אשדוד שנחשבת לאחת הקבוצות הקטנות בליגה, אמר ש"העלאת הזרים היא החלטה חשובה לתחרותיות ולהקטנת הפערים בין הקטנות לגדולות. הסיפורים על כך שזה יפגע במעמד השחקן הישראלי? אני לא מאמין בזה. אני רוצה להחזיר את השכר הישראלי לשפיות".
מעבר לביקורת של בן זקן (ושל בעלים אחרים) על שכר השחקנים הישראליים, יהיה כאן מעבר ישיר של כסף ממי שיבחרו לרשום שמונה זרים למי שלא יעשו כן. לפי הודעת המנהלת, "ככל שיירשמו בטופס במשחק כלשהו שמונה זרים, או שבעה ואחד בנוער, יהיה קנס של מיליון ש"ח שיועברו ללאומית או לקבוצות בלי שבעה זרים בטופס".
יש לציין כי בעלים אחרים של הקטנות לא מסכימים, כולל יו"ר מכבי פתח תקוה ויו"ר ההתאחדות לשעבר אבי לוזון, שאמר ש"ההחלטה פוגעת בשחקן הישראלי, בפיתוח השחקן הישראלי ובהשקעה במחלקות הנוער".
הצד של השחקניםארגון השחקנים מתנגד בתוקף להחלטה. בהודעה רשמית הוא כתב כי אם ההצעה של מנהלת הליגה תאושר בהתאחדות, אז ליגת העל לא תפתח. "האישור הסופי צפוי לעבור לדיון בהתאחדות לכדורגל בשבוע הבא, ואנו מצפים מההתאחדות לעמוד על אחריותה ולהגן על האינטרס של הכדורגל הישראלי", כתבו.
הארגון כבר הכריז על סכסוך עבודה, וכעת מחכים לצעדים הבאים כשהוא צפוי להודיע עליהם לאחר אספת חירום שמתכוננת להתקיים ביום שישי.
ליגת העל עצמה תפתח ב-23 באוגוסט, כאשר גביע הטוטו יתחיל ב-22 ביולי. המשחק הקרוב ביותר יהיה בעוד עשרה ימים בלבד, אלוף האלופים בין מכבי ת"א והפועל ב"ש ב-13 ביולי.