Free cookie consent management tool by TermsFeed

על סף סיכום: סטויארט מתקרב למכבי חיפה

הירוקים מקווים להשלים בקרוב את העסקה עם חלוץ רדניצקי. תג המחיר בפנים

יגאל גולדשטיין
יגאל גולדשטיין   04.07.25 - 06:02

תגיות: מכבי חיפה

Getting your Trinity Audio player ready...

מאמן מכבי חיפה דייגו פלורס סימן את עמדת החלוץ כעמדה שהוא רוצה לשדרג לקראת עונת המשחקים 2025/26, על אף שבסגל הירוקים יש את מלך שערי ליגת העל, גיא מלמד ואחד החלוצים הטובים בליגה, דין דוד.

אחד השמות הבולטים הוא טריבנטה סטיוארט, חלוצה הג'מייקני של רדניצקי הסרבית, כאשר מעבר לים דווח עם פרוץ המלחמה מול איראן, שהעסקה פוצצה בגלל המצב הביטחוני. כפי שנחשף בערוץ הספורט מוקדם יותר השבוע, מכבי חיפה חידשה את השיחות עם סטיוארט וכן עם קבוצתו הסרבית רדינצקי, כשהצדדים כעת נמצאים על סף סיכומה של העסקה.

בכרמל מקווים שאכן סטיוראט יוחתם בהקדם, זאת בכדי שהחלוץ יוכל להיות חלק מההכנה למשחקי מוקדמות הקונפרנס ליג. לפחות מבחינת השחקן, נראה שההתנגדות הראשונית שהייתה דעכה, וניסיונות השכנוע עבדו.

מבחינת המחיר, הדיווח הראשוני טען שעלותו של סטויארט היא כ-700 אלף יורו, אך לערוץ הספורט נודע שהמחיר גבוה יותר ממיליון יורו. בין הקבוצות שהוזכרו כמועמדות לצרפו מלבד חיפה הן פרטיזן בלגרד ולבסקי סופיה, יריבת הפועל ב"ש במוקדמות הליגה האירופית.

במכבי חיפה במקביל בדקו ועדיין בודקים מועמדים נוספים לחלק הקדמי כמו אקס מכבי ת"א, ג'ורג'ה יובאנוביץ', אבל סטיוארט כאמור קרוב יותר ממנו. למעשה מאז מכירתו של פרנזי פיירו לאא"ק אתונה לפני כשנה, הירוקים מנסים לצרף מחליף הולם, כאשר בינואר צורף שחקן במקומו - ריקרדיניו, שלא הצליח להותיר חותם.

סטויארט בן ה-25 מתנשא לגובה של 1.91 מטר, ורשם בעבר 4 הופעות במדי סלרניטנה ואף כבש שער אחד בסרייה א'. הוא הרשים בעונה שעברה בסרביה עם 16 שערי ליגה ו-5 בישולים ב-38 הופעות.