תגיות: אלוף האלופים, ליגת העל ווינר
הפועל באר שבע היא הזוכה בתואר הראשון של העונה. מחזיקת הגביע זכתה הערב (ראשון) באלוף האלופים, אחרי שניצחה 1:2 את האלופה מכבי תל אביב בבלומפילד, במשחק בו שיחקה ב-10 שחקנים כבר משלב מוקדם.
רן קוז'וך אמר בסיום: "חשבתי שאני לא אדבר על זה בעונה הזאת, אז קודם כל להחזיר את החטופים הביתה ומהר, דחוף. בקשר למשחק, השחקנים שלי עשו תצוגה הירואית. היו הרבה דיבורים שאנחנו אישית פחות אהבנו, אנחנו הצוות המקצועי מתעסקים בלהביא תארים והשחקנים היו שם והניצחון הזה הוא כל כולו שלהם".
בהמשך הוסיף במסע"ת: "לא היינו צריכים להצהיר על הכוונות שלנו. כולם ידעו איזה קבוצה היינו בעונה שעברה ועכשיו צריך להביא את הקבלות. הכי חשוב מבחינתנו עכשיו זה האימון של מחר, אני מסתכל רק על זה. שחקנים בעולם משחקים כל שלושה ימים וזה בסדר, אני לא חושב שאנחנו שונים. מי שלא היה מוכן ב-100 אחוז קיבל מנוחה, אבל לא ראיתי שום בעיה אצל מי ששיחק".
"לא ניצחנו את מכבי תל אביב בעונה שעברה והיה לנו חשוב לנצח הערב. במשחק היום השופט החליט להוציא צהוב ואז עוד צהוב, נצטרך לחשוב על זה. לא ראיתי את הסטורי של אשתי במהלך המשחק, אבל בסדר זה שלה".
האם אלמוג ימשיך: "זה תלוי בו אבל בעזרת השם כן. הוא הלך להפועל ירושלים כדי לחזור אלינו ולהיות חלק גדול מהפועל באר שבע. הוא הוכיח היום לכולם שהוא יכול, אבל מחר זה יום חדש והכל יכול להיות בכדורגל. לפני שהחלטנו ביחד איתו שהוא ייצא להשאלה אמרתי לו שאין לי ספק שהוא שחקן של הפועל באר שבע. כשאני הרגשתי בגלל הקבוצה שהייתה לנו שאין לי איפה לתת לו את הדקות, חשבתי שזה יהיה הכי נכון שהוא ייצא להשאלה. מבחינת הרמה שלו ברור לנו שהוא שחקן ב"ש, ובהשאלה שלו קרה בדיוק מה שאני קיוויתי שיקרה. אני חושב שזה היה תהליך נכון עבורו, וממחר הוא צריך להוכיח את עצמו עוד פעם".
קוז'וך התייחס למכסת הזרים: "להביא שחקנים זרים לארץ זה קל מאוד, להביא זרים טובים זה יותר קשה. הלוואי שיהיו בעתיד יותר ישראלים שיוכלו לעזור לקבוצות ישראליות באירופה. בסופו של דבר יש אינפלציה ועליה במחירים. אני חושב שהמהלך הזה יפתח מאוד את השחקן הישראלי. צריך לדאוג שכל זר שנביא הם יהיו טובים ממנו. אנחנו ממשיכים לבנות את הסגל בצורה מדויקת, אבל בסוף גם אם יהיו לנו 7 או 8 זרים ישחק מי שיהיה טוב ואיכותי".
"אנחנו קודם כל מחפשים בלם. אנחנו נחפש עוד קשר אחורי כנראה, אבל גם שם אנחנו רוצים להיות מאוד מדויקים במה שאנחנו מביאים, ובמקביל אנחנו מצפים שמי שנמצא ידחוף את עצמו קדימה. אני עוד לא יודע מה יהיה מצבו של קנגווה בחמישי, אבל היה לי חשוב מאוד שהוא יקבל דקות. אהבתי מאוד את התשוקה שלו לשחק הערב, זה חימם את הלב".
אילון אלמוג עצמו אמר: "אני נחוש תמיד, אנחנו ספורטאי על ומקצוענים ומשלמים לנו כסף. אני מעריך כל רגע ורגע על המגרש, הערכתי לפני הפציעה ואני מעריך אפילו יותר אחרי. אני נהנה מכל יום מאז תחילת השנה הזאת, לעבוד קשה. הדרך רק התחילה, אנחנו שמחים היום ומחר כבר יום חדש ומחכה לנו משימה חשובה מאוד ביום חמישי. הכל יכול להשתנות בכדורגל, אני מרגיש מצוין, אני עובד כל יום קשה. יש מאמן שמקבל את ההחלטות, אני זמין בכל רגע ואני שחקן הפועל באר שבע".
"זה מאוד נחמד מבחינתי שיש איתי בחדר ההלבשה חברים ששיחקו איתי במכבי תל אביב. יש פה חבורה של גברים מקצוענים. גם בעונה שעברה פירגנתי לבאר שבע ובעזרת השם השנה גם נזכה באליפות. השתדלתי כמה שפחות לחגוג, יש אמוציות של משחק. מכבי זה מועדון שהייתי בו מגיל 10, אני מעריך מאוד את כולם. הבקעתי פה גול ניצחון וזה רגע מאוד חשוב בקריירה. הפועל באר שבע זה מועדון ענק ששואף לכל התארים".
הקשר עם אלונה ברקת: "יש לנו מערכת יחסים מאוד טובה. הגעתי למועדון לפני שנתיים ולא זכיתי לשחק הרבה בגלל הפציעה. היא תמיד תמכה בי ודיברה איתי. חיכיתי גם להחזיר לה, גם להוכיח לקהל ולצוות המקצועי. אלה רגעים כיפיים ואני מודה לאלונה על התמיכה ואני מקווה שיהיו עוד רגעים טובים כאלה".
רועי לוי, שהורחק בכרטיס צהוב שני לאחר שעלה לראשונה בהרכב הפועל ב"ש, סיכם בשבון האינסטגרם שלו: "לא הדרך שחשבתי שאפתח את המשחק הראשון שלי בהפועל באר שבע אבל מכאן יש לי באופן אישי רק לאן לעלות. וואו, באיזו קבוצה של גברים ולוחמים אני נמצא. כמה ווינריות! בעזרת השם שנדע כולנו ביחד עם הקהל המדהים הזה רק שמחות ותארים".