"מכבי חיפה פנתה, דאפה העדיף את הפועל ת"א"

סוכנו של החלוץ חשף את מאחורי הקלעים. בחיפה הגיבו: "לא הגשנו שום הצעה"

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   15.07.25 - 15:16

תגיות: מכבי חיפה

Getting your Trinity Audio player ready...
(באדיבות הפועל ת"א)
(באדיבות הפועל ת"א)

הפועל ת"א הדהימה את הכדורגל הישראלי עם החתמת דניאל דאפה. האדומים שילמו 1.8 מיליון יורו, כשכעת מאחורי הקלעים של העסקה נחשפים. עו"ד סתיו חכמון, סוכנו של דאפה, התראיין ל"5 באוויר" וסיפר על השתלשלות האירועים שהובילו למכירתו.

"התעקשנו שיהיה לדניאל דאפה סעיף יציאה כבר בגיל 16. לעשות סעיף יציאה בסכומים כאלה, זה חריג. אף אחד לא ציפה שאחרי חצי שנה קבוצות באירופה ירצו לממש את סעיף היציאה, כשהוא בן 17", חכמון סיפר, "לדניאל היו שתי הצעות רשמיות מישראל - מכבי חיפה והפועל ת"א, וכן שתי הצעות מאירופה. גיל לב ונתניה היו מאוד הוגנים במו"מ. אם לא סעיף השחרור לחו"ל וההצעות שהיו, נתניה לא היו מוכרים אותו, אבל הם הבינו שהוא יעזוב בכל מקרה, אז החליטו למכור בכמה שיותר". 

"התנאים היו ברורים מראש. הפועל ת"א נכנסה לתמונה אחרי מכבי חיפה שהגישה הצעה רשמית, וההחלטה הייתה של השחקן", הוא אמר, "מכבי חיפה מועדון ענק, אבל הוא העדיף את הפועל ת"א. השכר לילד בגיל 17 הוא לא הדבר החשוב, דניאל מתגייס בקרוב לצה"ל - חשוב שהוא יהיה באווירה מחבקת ויתפתח. מהפועל ת"א קל יותר לצאת למועדונים גדולים באירופה".

בהמשך, חכמון הבהיר שדאפה לא מתרגש מרף הציפיות: "לחץ מתג המחיר? זה לא מעניין אותו. הוא חזק מנטאלית, הוא מבין שהפועל ת"א זה מועדון ענק ומתוקשר, וזה לא מלחיץ אותו. אליניב מאוד מאמין בו, והשדרה הניהולית עוטפת אותו כמו שצריך. הבחירה בהפועל ת"א היא מקצועית כי זה פרויקט שבעלייה. יש תיאום ציפיות עם הפועל ת"א, דניאל אמור לקבל דקות משמעותיות, וזו הייתה אחת הסיבות להחלטה". 

חכמון אף תיווך בעסקת העברתו של לוקאס פלקאו לישראל: "זו הייתה עסקה מורכבת מאוד. גם כשהבאתי את לוקאס ונטורה ב"ש אנשים זלזלו. פלקאו מגיע ממועדון ענק בברזיל ויהיה פה מצוין".

הסוכן סיפר עד כמה השינוי בהפועל ת"א הוא גדול תחת ההנהלה הנוכחית: "כשאדמונד ספרא הגיע לארץ ולקח את גיא פרימור איתו מהפועל ב"ש, זה הרכש ששינה את הפועל ת"א. רמת הניהול בהפועל ת"א והפרויקט, בו מכניסה הפועל ת"א את היד עמוק לכיס, הוא משהו שעדיין לא מבינים בישראל. זו מפלצת אדירה שמתפתחת".

גורם במכבי חיפה הגיב: "שם שעלה, בחרנו מועמדים אחרים". במכבי חיפה הגיבו רשמית: "לא הגשנו שום הצעה לשחקן"