פלורס: "יש לנו את הסגל לעונה מצוינת"

שיטת המשחק, הסגל והמעמד של נאור: מאמן מכבי חיפה דיבר במסע"ת לראשונה

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   17.07.25 - 14:57
Getting your Trinity Audio player ready...

מכבי חיפה ערכה היום (חמישי) מסיבת עיתונאים בה דיבר לראשונה המאמן החדש דייגו פלורס, כמו כן המנכ"ל איציק עובדיה וראש מערך הסקאוטינג החדש ליאור רפאלוב. בתוך כך, הקבוצה נערכת למשחק גביע הטוטו בשבת נגד בית"ר ירושלים ומי שצפוי לערוך בכורה רשמית במדים הירוקים הוא ג'ורג'ה יובאנוביץ'. 

דייגו פלורס: "אני מאוד שמח להיות פה, זה אתגר גדול עבורי. ידעתי הרבה על המועדון. אנחנו מנסים לבנות קבוצה טובה, יש פה תהליך שאנחנו מנסים לבנות ולעשות עונה נהדרת עבור הקהל שלנו. אני מארגנטינה כמו שכולם יודעים, והמשפחה שלי תגיע לכאן ואני בטוח שתהיה לנו עונה מצוינת".

”אנחנו מנהלים הרבה שיחות בינינו בנוגע לשחקנים שמצטרפים ולגבי השחרורים. יש בין כולני שיח מצוין ואנחנו מנסים לשמוע את הדיעות של כולם. אם ליאור רוצה שחקן אחד או אני שחקן אחר אנחנו תמיד מדברים, לפעמים אנחנו מסכימים ולפעמים לא. כל ההחלטות מתקבלות ביחד ואנחנו מנסים לבנות את הסגל הכי טוב לעונה הקרובה. זה אתגר גדול עבורנו".

"יש לי כבוד גדול למאמן שעבד פה בשנה שעברה, אני לא צריך לדבר בפומבית על הסגל שהיה. ראיתי איכות בסגל שיש לי, ואחרי שניתחתי את כל המשחקים וההחתמות שלנו אני חושב שיש לנו קבוצה איכותית. אני צריך לעשות את העבודה שלי באימונים וכמובן להשיג תוצאות. אני בטוח שניתן הכל כדי לעשות עונה מצוינת ויש לנו את השחקנים בשביל זה".

השילוב של גוני נאור: "אני יודע שכולם רוצים שנחתים קשר 6. ראיתי את המשחקים שלו מהעונה שעברה, אני חושב שהוא צריך להשתפר, אבל קבלת ההחלטות שלו מהירה מאוד, הוא מוסר מדויק. כל מי שבסגל אם יעבוד קשה בכל אימון יכול להשפיע על הקבוצה. מהרגע הראשון שראיתי אותו שאלתי את איציק ואת ליאור לגביו. רציתי אותו מהרגע הראשון".

שיטת המשחק עם 2 חלוצים: "אני יכול לשחק 4-4-2 עם הסגל שיש לי, אני אשחק עם השחקנים שנמצאים בכושר הכי טוב באותו זמן. גם אם נשחק עם חלוץ אחד או שני חלוצים, כל אחד צריך יהיה לעשות את העבודה שלו. חלק מהפילוספיה שלי זה לחץ גבוה, זה חשוב, זה אומר שכל השחקנים צריכים לעבוד, לרוץ, להראות רצון לצאת קדימה, אבל זה לא עובד אם אתה נותן ליריבה לשבור את הלחץ שלך. המסר שלי לשחקנים הוא שכולם צריכים לרוץ ולהרגיש את המשחק. זה המסר שלי אליהם מהרגע הראשון".

היכולת של נהואל: "הוא מארגנטינה ככה שיש לי קשר טוב איתו. היו לו בעיות בעונה שעברה, אבל הוא שחקן מאוד אינטלגנטי. הוא עובד מצויםן באימונים, הוא יודע שהוא צריך לתת עונה טובה. אנחנו עובדים איתו, הוא עושה תהליך, יש לו איכויות, הוא שחקן טוב ונשתמש בו ברגע שנוכל".

"יש לי את הניסיון והידע להוביל את המועדון להצלחות. אנחנו עובדים מאוד מאוד קשה. עבורי שחקני כדורגל הם אומנים וכל יום הם צריכים ליצור משהו חדש. אנחנו כאן כדי לנצח משחקים ובשביל זה צריך להיות חזקים בכל האיזורים במגרש, להיות טובים בכדורים נייחים, להיות טובים בכל פרמטר. בחרתי כבר מי יהיה השוער שלנו וזה לא משהו שאגיד בפומבי. לגבי הניסיון שלי עם מרסלו ביילסה - עבדתי איתו 6 שנים, זה היה מדהים, כל דבר לגבי מקצוענות לקחתי ממנו, הפכתי לאדם טוב יותר כשעבדתי תחתיו ואני אוהב אותו מאוד. חלק מהעובדה שאני כאן זה הזמן שעבדתי תחתיו".

"אני יודע לאן מכבי חיפה מכוונת וגם השחקנים, והמטרה היא לזכות בתארים ולעשות שלב ביתים אירופי. החתמנו שחקנים אחרי עבודה קשה, אנחנו יודעים שאנחנו חייבים לעבוד ביחד ולעבוד קשה".

המנכ"ל איציק עובדיה אמר: "כל המועדון ביחד עם כל הקהל מצפים לראות את החטופים חוזרים. זה הדבר הכי חשוב. כמובן שהאירוע הטרגי שפקד את משפחת קינדה ומשפחת מכבי חיפה זה משהו שאנחנו עדיין מרגישים אותו. עשינו מחווה להנצחתו ביציע הצפוני עם ארון קודש לעילוי נשמתו".

"אני מבין את גודל האחריות שיש לכולנו בהובלת מועדון הספורט הגדול בישראל. למי ששכח מה זאת מכבי חיפה, אנחנו מבינים את המשמעות, את כמות הקהל. אני שמח וגאה שיוצאת לי הזכות לעבוד ביחד עם ליאור, אנחנו עוברים עכשיו חודש וחצי מאוד אינטנסיביים ביחד כדי לקבל החלטות נכונות ביחד עם ההנהלה. אחת ההחלטות הראשונות שקיבלנו הייתה למינוי מאמן זר והבחירה בפלורס מתוך לא מעט מועמדים".

נושא הקהל: "99% חידוש מנויים מבהיר לנו שיש אמון מהקהל וזה לא מובן מאליו. אנחנו מכירים את האירועים שקרו בשנה הקודמת, אנחנו נמצאים בקשר עם הקהל ועם המשטרה על מנת לפשר, זאת העמדה של המועדון. אנחנו מנסים לבנות את האמון מחדש. מכבי חיפה אחראית על הרבה מאוד דברים אבל לא על המשטרה. לשמחתי יש לנו אוזן קשבת במרחב כרמל ואני מאמין שהדברים ייפתרו".

"גם אנחנו וגם האצטדיון כפופים לרישוי מהמשטרה, יש תהליך רגולטרי. למשטרה יש את המודיעין שלה, הם נשענים על מידע כזה או אחר. אני רחוק מלהיות נציג של המשטרה אבל הם רוצים שהאירוע יעבור בשלום.. אנחנו מבחינתנו רוצים חגיגת כדורגל צבעונית והמשטרה צריכה להחליט מה הסיכון ולקחת את ההחלטות. היום בבוקר הייתי בפגישה במשטרה לנסות לקדם תהליכים. צריך להיות סבלניים. הם קשובים וגם אנחנו מבינים את הצורך בפתרון הבעיה. יש פה אלפי אוהדים שמגיעים והם לא צריכים לשלם את המחיר של בידוק חריג. אני יודע להציג את העמדה שלנו ואת העמדה של האוהדים מול המשטרה וכולנו רוצים למצוא את הפתרון הנכון". 

פיצוץ המשחק נגד מכבי תל אביב בעונה שעברה: "זה היה אירוע קצה ואני חושב שכל הגורמים שהיו מעורבים מבינים אותו מצוין. אנחנו בהליך של תביעות אזרחיות ואין לנו כוונה לרדת מזה. אנחנו מתנגדים באופן נחרץ מהאשמה של כל היציע הצפוני במה שקרה. אנחנו רוצים שכולם ייכנסו לתוך התהליך של בניית אמון מחדש. אני לא מאמין באולטימטום אלא בהבנות. המנעד במדינה הזאת הוא כל כך קיצוני וגם גם ביציע. אין לי דרך לערבות כזאת או אחרת מהארגונים, אבל אני מצפה להתנהלות אחראית וזה משהו שקצת הלך לאיבוד ואני מקווה שכולנן כאנשים בוגרים נצליח להחזיר אותה בעונה הקרובה".

מכירת המועדון למשקיעים: "יענקלה שחר הבעלים של המועדון כבר 33 שנה עם השקעוצ מטורפות ובמיוחד בשנתיים האחרונות. יחד עם זאת אני יכול להגיד שככל ויימצא מישהו שיהיה ראוי וירצה להצטרף להשקעה הזאת כדי להוביל את המועדון להישגים אפילו יותר גדולים זה לא משהו שייפסל. אין ליענקלה שום כוונה לעשות שינוי בבעלות של המועדון".

בניית הסגל ומעמד שחקני הנוער: "בשנים האחרונות מכבי חיפה מוכיחה קו מאוד ברור בקידום שחקנים צעירים. כבר עכשיו בסגל שעומד לרשותו של פלורס נמצאים גם רועי אלימלך, גם ליסאב עיסאת, חלאיילי ודהן שעלו ישר מקבוצת הנוער, עמית ארזי שקיבל כבר דקות בעונה הקודמת. יש פה ראייה מאוד ברורה וזה משהו שלא רואים אפילו בקבוצות פחות תחרותיות ממכבי חיפה. יש לנו את הפרויקט עם הפועל כפר סבא שיכול לעזור לשחקנים הצעירים ואנחנו מאוד מאמינים בזה כחלק מהליך הפיתוח. אנחנו משקיעים הרבה מאוד משאבים במחלקת הנוער ואני שמח להגיד שמבחינת הסגל שיש במחלקת הנוער במכבי חיפה יש 7-6 שחקנים בכל נבחרת צעירה, וזה אומר הרבה על המחלקה".