סטיוארט צפוי לקבל דקות כבר מול ז'ודינו

במכבי חיפה מתרשמים מהחלוץ החדש. וגם: מצבם של דיא סבע ועלי מוחמד

יגאל גולדשטיין
יגאל גולדשטיין   21.07.25 - 07:04
Getting your Trinity Audio player ready...

חלוצה הג'מייקני החדש של מכבי חיפה, טריבנטה סטיוארט, ערך אתמול (ראשון) את אימון הבכורה שלו יחד עם שאר השחקנים, ובקבוצה התרשמו מאוד מהעוצמות והיכולות הפיזיות של השחקן: "טריבנטה מזכיר את פרנטזי פיירו, קשה לקחת לו את הכדור, והוא ראשון בכל מאבק בגובה".

בצוות המקצועי רוצים שסטיוארט ייטול חלק במשחק שיתקיים ביום חמישי מול טורפדו ז'ודינו הבלארוסית, במסגרת מוקדמות הקונפרנס ליג. גם אם החלוץ ישתלב מהספסל, ולא יפתח בהרכב, הג'מייקני הובא על ידי המאמן דייגו פלורס וליאור רפאלוב בכדי לשתף פעולה עם ג'ורגה יובאנוביץ' בהרכב וליצור חוד קטלני.

במסיבת העיתונאים שערך המועדון ביום חמישי האחרון, רפאלוב העלה את רף הציפיות בנוגע לחלוץ, ובמכבי חיפה מקווים שייכנס לעניינים במהרה. הירוקים רדפו אחרי סטיוארט במשך לא פחות מחודשיים, ועל אף שתחילה דחה את ההצעה בשל המלחמה באיראן, הצליחו להנחיתו בכרמל. עד כה, החלוץ הינו הרכש היקר ביותר הקיץ, בעידן רפאלוב/פלורס.

כמו כן, הירוקים מקווים שהרכש החדש ייכנס לנעליו של פיירו, שכבר בעונתו הראשונה בכרמל, הוביל אותם לשלב הבתים של ליגת האלופות, ובעונה לאחר מכן לשמינית גמר הקונפרנס ליג.

מכבי חיפה מתכוננת לקונפרנס ליג (מאור אלקסלסי)
מכבי חיפה מתכוננת לקונפרנס ליג (מאור אלקסלסי)
בין לבין, הירוקים ינסו להכשיר את דיא סבע, שנפצע בקרסול מול בית"ר ירושלים במשחק האירופאיות בשבת האחרונה. בצוות המקצועי לא רוצים לוותר על הכוכב, ומבינים שאסור להקל ראש ביריבה לאור ההדחה בעונה שעברה מול סבאח. 

הבשורות הטובות מגיעות מכיוונו של עלי מוחמד, שזכה למנוחה במשחק נגד הירושלמים, ויפתח ב-11 של דייגו פלורס מול הבלארוסים. הקשר פתח בשלושת משחקי ההכנה במחנה האימונים, ובשבוע שעבר חש עומס, אך מקומו מובטח בהרכב הקבוצה ביום חמישי הקרוב. מלבד הניסיון להכשיר את סבע, יש ניסיונות להכשיר גם את איאד חלאיילי, שסובל מרגישות בשריר הארבע ראשי, וזכה גם הוא למנוחה במשחק גביע הטוטו.

בנוסף, גיא מלמד אמור להיות כשיר להתמודדות, ואף להימנות בסגל, לאחר שהחמיץ את המשחק בשבת בעקבות פציעה. מלבד מוחמד, גם דולב חזיזה ישוב להרכב הירוקים על חשבונו של סוף פודגראנו, וכושרו של יילה בטאיי ייבדק בהמשך השבוע.