תגיות: טיאמוקו דיארה
הקבוצות הישראליות כבר נמצאות בישורת האחרונה של ההכנות לקראת פתיחת עונת 2025/26 בליגת העל, אבל הסגלים עדיין יעברו שינויים וחלון ההעברות רוחש שמועות ודיווחים. סוכן השחקנים אבי נמני דיבר היום (רביעי) ב"חמש באוויר" וסיפק כמה כותרות מעניינות.
המעמד של פטאצ'י במכבי ת"א והרצון שלו לשדרוג בשכר: "זה לא מסובך לפתור סיטואציה כזאת. אם מדובר בשחקן חשוב והמועדון חפץ ביקרו, צריך להיות רצון לבוא לקראתו. ברגע ששחקן זר מגיע לישראל והוא מגיע בשכר יחסית נמוך לשאר הסגל, הוא מתחיל להתמרמר ולהתעצבן. זה די טבעי. קבוצה צריכה ששחקן יהיה רגוע ושקט. יש אינטרס לשדרג שחקן טוב. אני חושב שמכבי תל אביב תעשה בשכל אם תמצא את שביל הזהב להסתדר איתו. הוא שחקן חשוב מאוד אחרי שהרבה שחקני מפתח עזבו. אני חושב שמכבי תל אביב תעבור את האמרון והיא צריכה לחשוב איך היא תרוויח את פטאצ'י להמשך".
על רוי רביבו שלא עבר לאירופה: "יש פה שילוב של אבא שלו שמכיר אותו לעומק ויודע איך לדבר איתו. הוא בחור שונה, הוא טיפוס יוצא דופן, הוא לא מתעסק בשום דבר חוץ מכדורגל. ברור שהוא התאכזב מכך שזה לא יצא לפועל והוא מתעסק רק בכדורגל. אנחנו לא חושבים על ינואר, אנחנו מתעסקים רק ברוי ובמשחק הקרוב שלו. אני לא זוכר מגינים שנמכרו פה ב-5 מיליון יורו, אבל זאת כבר היסטוריה. אני מעריך שכל דבר מגיע בזמן שלו. יש לנו גם הצעה מה-MLS לרוי אבל כרגע זה לא רוצה".
"מכבי תל אביב תצטרך להביא שחקן במקום קניקובסקי לקישור, אין לה ברירה, ועוד שחקן שיוסיף מימד של מהירות בצד שמאל. משחק ההתקפה שלהם חייב להיות הרבה יותר מגוון. מעבר של שחקן ישראלי כמו קניקובסקי זה מאוד משמעותי".
האם מכבי ת"א הגיעה לא מוכנה למוקדמות ליגת האלופות? "הם צריכים היו לעבור את פאפוס גם עם קניקובסקי וגם בלעדיו. אני בתחילת עונה ממעט להעביר ביקורת על מאמן, יש שחקנים חדשים, קבוצות עוד לא בכושר. לאזטיץ' מאוד מאוד מקובע, אם יצליחו לגרום לו קצת לשנות מערכים, לפתוח את הראש...גם בעונה שעברה שהם זכו באליפות הכדורגל לא היה מלהיב. סגנון המשחק צריך להיות הרבה יותר יצירתי ומלהיב".
ההשתלבות של קרבאלי בבית"ר: "במשחק האחרון שלהם אני חושב שהוא החארון שאפשר היה להאשים אותו. הוא מצוין הגנתית, זה נכון שהטכניקה שלו לא ברמה גבוהה אבל זה חלק מהמגבלות של להביא שחקן ב-200 אלף דולר. אני חושב שהוא שונה לגמרי ממרסלן בסגנון שלו. מרסלן היה יותר טוב עם הכדור אבל היה חלש הגנתית ובמקרה של קראבלי זה הפוך. בית"ר צריכה בלם שישלים אותו. לדעתי עם על סף סגירה עם בלם נוסף, ואני חושב שקראבלי בלם חזק מאוד ויהיה קשה לעבור אותו".
דיארה להפועל תל אביב: "הוא חד משמעית רוצה לעבור לשם. הוא תחת הסכם בריימס, המאמן שם רוצה אותו. מצד שני הקבוצה רוצה לשלם עליו סכום העברה מאוד מאוד גבוה. כרגע המאמן מנצח בנושא הזה. הסעיף שחרור שלו זה 2 מיליון יורו אבל יש אולי אפשרות להביא אותו בסכום קצת יותר נמוך ולהשאיר אצל הקבוצה שלו אחוזים".