מרהיב: תיעוד עדכני מהאצטדיון החדש באשדוד

צפו: המגרש שיכיל 20 אלף צופים קורם עור וגידים. קירוי וחיפוי הגג לקראת סיום, כשגם עבודות הפנים מתקדמות במיוחד. התמונות עוצרות הנשימה מהרחפן שפותחות את התיאבון לקראת הפתיחה בעונה הבאה

אור אבולעפיה
אור אבולעפיה   01.10.25 - 15:00
Getting your Trinity Audio player ready...
(קן התור)
אחד מהאצטדיונים המפוארים בכדורגל הישראלי קורם עור וגידים. בעוד קצת פחות משנה צפוי להיות מוכן האצטדיון באשדוד, והמעקב אחרי קצב ההתקדמות של הבנייה רק מצית את הדמיון. מי שמוביל את פרויקט האצטדיון, שנבנה בסטנדרט הבינלאומי המתקדם ביותר ויכיל כ-20 אלף מקומות ישיבה, כשהפרויקט אותו בונה חברת "קן התור הנדסה ובניין בע"מ" בהובלת מנהל הפרויקט, גל רוח, מוערך בשווי של 430 מיליון ש"ח. האצטדיון תוכנן  לפרטי פרטים ובמקצועיות על ידי יוסי בן נעים מגולדשטיין אדריטי בן נעים אדריכלים בע"מ, שתכנן את האצטדיון לפי הסטנדרט הגבוה ביותר.

המגרש המיועד והמשוכלל ייבנה עד 2026 בפארק לכיש ואמור להחליף את אצטדיון הי"א הוותיק שנמצא ברובע א' ובמקומו תיבנה שכונת מגורים. האצטדיון, שייבנה על פי הסטנדרטים הבינלאומיים הגבוהים ביותר אמור להכיל מתקנים חדשים ומודרניים וטכנולוגיות מתקדמות. האצטדיון יהיה חלק מקריית ספורט שתכלול ארנה מפוארת עם 5,000 מושבים ובריכה אולימפית. הוא ייבנה כחלק מקריית הספורט ויצטרף למגרשי האימונים שכבר נבנו.

באשדוד מספרים שבחודשים האחרונים חלה התקדמות של ממש. בהובלת מנהל הפרויקט, גל רוח, הנפות אגדי הגג לקראת סיום, ונמצא ממש בעיצומו של הרבע האחרון. בנוסף, קירוי וחיפוי הגג הבנוי משלוש שכבות שונות נמצאים בעיצומם, כשעבודות גמר פנים המבנה צפויים גם כן להסתיים בקרוב.

בשלב זה, כל העבודות מתנהלות לפי לוח הזמנים, כשבקרוב יתחילו גם עבודות הפיתוח מסביב למבנה, כולל בניית מדרכות, כבישים, חניות ועוד.

כל מילה מיותרת, כשהתמונות העדכניות משיפוץ האצטדיון מדברות בעד עצמן: צפו בתיעודים עדכניים מהשבוע האחרון של האצטדיון באשדוד: