צפו בתקציר. מה שעומד מאחורי הצלחת ב"ש

צפו בתקציר: האדומים מהנגב עדיין מושלמים, ויש לכך סיבה. מהשיחה של רן קוז'וך, דרך ההקרבה הגדולה של דן ביטון, ה"לילה הלבן" של אופיר מרציאנו והקאמבק של אופיר דוידזאדה. ועדיין, היה גם אירוע עם קינגס קנגווה שהעיב, כזה שבנגב לא ירצו לטאטא מתחת לשטיח

תומר לוי
תומר לוי   05.10.25 - 05:47
Getting your Trinity Audio player ready...

מושלמת. הפועל באר שבע ירדה אמש (שבת) לחדר ההלבשה באיצטדיון טרנר כשהיא עדין עם 100% הצלחה בליגה עם שישה ניצחונות בשישה מחזורים אחרי 1:2 על הפועל ת"א. וכעת נשאלת השאלה: מה הוא סוד הקסם של הקבוצה מהנגב?

ובכן, קודם כל תלכיד השחקנים. במחצית הראשונה, אחרי שמשחק הלחץ לא עבד אך באופן לא אופייני רמות הלחץ בקרב השחקנים עלו, רן קוז'וך כינס את חניכיו בהפסקה בחדר ההלבשה ושאל אותם: "מה התוצאה? כי לפי רמת הלחץ אנחנו מובסים. אז בואו נירגע". למחצית השנייה באר שבע כבר יצאה אחרת לגמרי.

ומה הם הגורמים לכך שבנגב יש תלכיד כה חזק? אחד מהם הוא דן ביטון, שעלה אמש לשחק עם חום גבוה והמשיך ביכולת המצוינת שלו. בימים הקרובים הוא ינסה להתאושש ולהיות מוכן למשחקיה של נבחרת ישראל מול נורווגיה ואיטליה. אך מעל כולם היה שחקן אחר.

אופיר דוידזאדה, מי שסיים כמצטיין של המשחק, הוסיף גם שער חשוב והקריב המון במהלך ההתמודדות. הרבה גבות הורמו כאשר הובן כי בבאר שבע מעוניינים להחזיר את המגן השמאלי הביתה. כזכור, העזיבה שלו למכבי ת"א היתה לא נעימה, שכשהוא היה מגיע עם הצהובים לטרנר הוא היה זוכה לבוז צורם מהיציעים.

רבים היו סקפטים לגביי היכולת של המגן להצליח שוב באדום, אך הוא עשה זאת באמצעות הופעות נהדרות, כאשר אחרי המשחק נגד בני סכנין הוא אף שוחח עם נציגי הקהל וסגר מעגל. כעת, ואחרי פגרת הנבחרות כשהלדר לופס יחזור, לא בטוח בכלל שדווידזאדה יאבד את המקום שלו בהרכב.

דן ביטון. עלה עם חום (דני מרון)
דן ביטון. עלה עם חום (דני מרון)
מי שגם כן זכה למחמאות בבאר שבע הוא השוער, אופיר מרציאנו. כזכור, מרציאנו הוא שוערה השני של האדומים אחרי ניב אליאסי, כשלפני המשחק אמש הוא חווה "לילה לבן" עם הולדת בנו.

אך היתה גם תקרית שהעיבה על הערב החגיגי בטרנר. קינגס קנגווה לא אהב כלל את החילוף שלו, לא לחץ יד למאמן הקבוצה, זרק את גופיית החימום והגדיל לעשות כשבסיום המשחק רצה לרדת ישירות לחדר ההלבשה, אך נבלם על-ידי אליאסי ולופס, שלא ויתרו לו ואילצו אותו ללכת לחגוג עם הקהל.

בבאר שבע לא אהבו את ההתנהגות של הקשר, בלשון המעטה, והאירוע לא אמור לעבור בשתיקה במועדון. קנגווה ימריא הלילה להצטרף לחבריו לנבחרת זמביה והעניין יובהר מולו ברגע שישוב לישראל.

בעניין אחר, מיגל ויטור, חמודי כנעאן וניב אליאסי אמורים לחזור לסגל הקבוצה אחרי פגרת הנבחרות, כאשר למעט השוער השניים האחרים לא צפויים לשוב להרכב, בוודאי שלא בשלב הראשון. מתן בלטקסה ואור בלוריאן ימשיכו להיות הבלמים הפותחים ובשלב זה נראה שיהיה קשה להוציא אותם מה-11.