שדה: "מכוונים גם לנצח את בית"ר ירושלים"

צפו בתקציר. בנתניה מאושרים לאחר הניצחון על ריינה. וגם: שיא הקהל והפגרה

מוטי פשכצקי
מוטי פשכצקי   09.11.25 - 07:00
Getting your Trinity Audio player ready...
(ברני ארדוב)

נמצאת על ענן. במכבי נתניה שמחים מאוד על הניצחון 1:2 הדרמטי אמש (שבת) מול בני ריינה, במסגרת המחזור העשירי של ליגת העל. היהלומים שברו שיא קהל ביתי במשחק מזה שנתיים וחצי, במה שהורגש מאוד באצטדיון.

למעלה מ-9,000 אוהדים בצהוב-שחור הגיעו לצפות בניצחון אמש. המועדון אמנם חילק כ-1,500 כרטיסים ועדיין, הקיר הצהוב שהיה בתקופה בני לם חזר וסייע לקבוצה של יוסי אבוקסיס להמשיך המומנטום החיובי.

זה לא היה משחק גדול של נתניה, ואחרי חצי ראשון טוב יוסי אבוקסיס ויתר על עוז בילו וכמעט שילם ביוקר. אבל כשהכל הולך, גם המזל מסתדר - הכניסה של לי-און מזרחי ושינוי השיטה אחרי ה-1:1 הובילה את היהלומים לאסוף עוד שלוש נקודות רגע לפני היציאה לפגרה.

יובל שדה, שכבר שנים רואה איך שחקנים מגיעים על חשבונו ובסוף מוכיח שמגיע לו לשחק לפני כולם אמר בסיום: "אני מאוד מאמין בקבוצה שלנו והוכחנו את זה בשבועות האחרונים. אסור לנו לשחק על תיקו בבית והצלחנו לעשות את זה. קיבלנו בונוס על המחויבות"

הקשר הוסיף: "זה חלק מהמקצוע שלי ככדורגלן לעזור לקבוצה, לעזור לשחקנים, לעזור לעצמי, כל דקה על הדשא הופכת אותי לשחקן טוב יותר. איפה שיצטרכו אותי אהיה שם, הוכחתי בעבר, אני יוכיח בעתיד והוכחתי את זה גם היום".

שדה, שרוב הקריירה שיחק כקשר ומצליח היום כבלם סיפר על כך: "זה לא אותו דבר ריכוז אחר דרישות אחרות הרבה דברים שצריך להתרגל אליהם. יהיו לי הרבה דברים לשפר כקשר אחורי וכבלם ואני עובד על זה כדי להשתפר בכל משחק. אני מרגיש בנוח במגרש ולא משנה באיזה תפקיד".

בנוסף, שדה נשאל אם אחרי ש'סחבו' את כל הליגה על הגב השתנו המטרות: "שנה שעברה במחזור העשירי היינו אחרונים, אז אני לא אתייחס למקום שלנו עכשיו כי כל משחק לגופו. אם תחזיר אותי אחורה לתחילת העונה, אז עד מחזור שלישי לא היה לנו את שחקני הרכש שיש עכשיו. זה בסך הכל הסיבוב הראשון. הסיבוב השני יהיה הרבה יותר קשה אבל כרגע צריך לכוון למשחק מול בית"ר ירושלים ולנצח אותו".

בתוך כך, הקבוצה החליטה לצאת למחנה אימונים באילת לפני החזרה לליגה למשחק מול בית"ר ירושלים בטדי. החלטה נוספת של יוסי אבוקסיס היא לא לצרף את איתן טיבי שהוצע, ואתמול כבר חזר מוחמד ג'טיי לסגל.