גוסטבו פויט מועמד לאימון מכבי ת"א

מאמן בורדו וסנדרלנד לשעבר, ושחקן העבר הנודע, מועמד להחלפתו של ז'ארקו לאזטיץ' על הקווים של האלופה. לאחרונה זכה בדאבל בדרום קוריאה ובחר לעזוב בסיום שנת 2025

תומר לוי
תומר לוי   29.01.26 - 17:17
Getting your Trinity Audio player ready...
(Photo by Charles McQuillan/Getty Images)
פרסום ראשון. מכבי ת"א מחפשת מאמן חדש, והצהובים מנהלים מגעים עם גאס פוייט, מאמן עם עבר עשיר בפרמייר ליג ואגדת צ'לסי כשחקן.

פוייט בן ה-58 אימן בעבר את ברייטון, סנדרלנד, א.א.ק אתונה, ריאל בטיס ובורדו, בין היתר, כשמאז 2021 הוא אימן את נבחרת יוון ואת ג'ונבוק מוטורוס הדרום קוריאנית. בין היתר הוא אימן את סנדרלנד במשך 75 משחקים ואת בטיס במשך 11 משחקים בליגה הספרדית, ועבר גם בבורדו.


פוייט נבחר למאמן העונה של הליגה הדרום קוריאנית, ואימן לאחרונה גם בליגה הצ'יליאנית. הוא ללא קבוצה מאז סוף דצמבר לאחר שזכה בדאבל בדרום קוריאה. 

בין היתר, פוייט החתים שורה ארוכה של שחקנים ביניהם ג'ק רודוול, קרלוס טבס, ג'רמיין דפו, פטריק ואן אנהולט וסמואל קאלו.

בשנות התשעים הוא נחשב לאחד השחקנים האורוגוואים המובילים. כקשר הוא הוביל את סראגוסה לזכיה בגביע המחזיקות ב-1995 אחרי ניצחון זכור על ארסנל. לאחר מכן עבר לעשות קריירה בצ'לסי ובטוטנהאם בפרמיירליג.