"זו רק ההתחלה": הפועל ת"א שבעת רצון מללינדל

האדומים מרוצים מהניצחון על הפועל פ"ת. הפתעה על אי זימון טוריאל לנבחרת

הדר יעקבי
הדר יעקבי   19.09.26 - 06:29
Getting your Trinity Audio player ready...
שביעות רצון בהפועל תל אביב אחרי הופעה מרשימה אמש (שישי) וניצחון מוחץ על הפועל פ"ת בבית, שנגמר ב-0:3 לאדומים.

מבחינת אליניב ברדה היה מדובר במבחן חשוב אחרי ההפסד הצורם בדרבי. המאמן שיתף בסיום כי המועדון עבר כמה ימים קשים אחרי התבוסה ליריבה העירונית בתחילת השבוע. החשש היה כי לשחקנים יהיה קשה לקום מהר מההפסד, וכי הוא יגרור מומנטום שלילי. בצוות המקצועי רצו לצאת לפגרת הנבחרות באווירה חיובית ולשמחת כולם הם עמדו במשימה בהצלחה.
"ברדה דיבר איתנו על כמה חשוב להיות חזקים כרגע ולהרים אחד את השני ולא לתת לדרבי להשפיע אלינו. שזה היה ונגמר ועכשיו צריך לתקן", שיתף אחד השחקנים. עוד שיתפו שחקנים בסיום, כמה חשוב היה להם לפצות את הקהל אחרי הדרבי ולתת לא רק ניצחון אלא תצוגה משכנעת של כדורגל חיובי.

אתגר נוסף שעמד בפני הפועל הוא להסתדר בלי סתיו טוריאל, שהורחק בדרבי ונעדר אמש בשל כך, אך צ'יקו ובואטנג שכבשו לזכות הפועל הוכיחו לברדה שיש לו על מי לסמוך גם בהיעדרו של אחד מכוכבי הקבוצה.

בתוך כך, במועדון ובסביבתו של השחקן, הופתעו מהעובדה שהמאמן הלאומי בחר שלא להזמין אותו לסגל הנבחרת לצמד המשחקים הקרוב, ולמעשה רק אסף צור זומן לסגל הבוגרת מהמועדון. עוד ארבעה שחקנים זומנו לסגל הצעירה (דור בנימיני, מור בוסקילה, רועי אלקוקין ודניאל דאפה).

יאניק ללינדל ערך הופעת בכורה בסגל ואף פתח בהרכב וקיבל מחמאות: "הוא עובד קשה, עוד לא בכושר הכי טוב, אבל כבר עכשיו רואים שהוא יתרום לנו רבות העונה. הייתה לו הופעה טובה היום וזו רק ההתחלה", אמרו על הרכש החדש בסיום.
 
ללינדל הוא הזר השמיני והמדיניות של האדומים היא לרשום שבעה זרים בטופס המשחק כך שאתמול היה זה אנדריאן קרייב שלא זומן לסגל. במועדון יערכו רוטציות מידי משחק וברדה הדגיש בסיום כי לשמחתו יש סגל מצוין שעושה לו כאב ראש חיובי במובן הזה, וכי גם השחקנים מבינים שמדובר בהחלטה לא פשוטה, מכיוון שכל הזרים תורמים.
 
גם בגזרת הישראלים נרשמה בכורה של איתי שביט שקיבל דקות ראשונות כשנכנס כחילוף ועל אף שהן היו מעטות זכה למחמאות. 

לאור פגרת הנבחרות הקבוצה תהנה ממספר ימי חופשה, אחריה יחלו בהכנות לקרית שמונה.