תגיות: מקס ורסטאפן
לאורך השנים, היחס הזה בין תרומת הרכב לתרומת הנהג בפורמולה 1, השתנה, אבל הודות למנוע ה-DFV של קוזוורט-פורד, שהיה תכנון כה מהפכני וכה מדוייק, שבזכות מחירו הנמוך והפצתו לכל מי שרצה, נוצר גורם משווה בין הקבוצות שאפשר לקבוצות קטנות בריטיות לנצח קבוצות יצרנים כמו פרארי או רנו ולהמשיך בזה מסוף שנות השישים ועד תחילת שנות השמונים, כולל דרך מהפכות האווירודינמיקה של הוספת הכנפיים ואפילו האפקט הקרקעי! יש פה שיעור חשוב לימינו ולמה ניתן לעשות כיום בכדי לאפשר ליצרנים ולקבוצות להתחרות טכנולוגית, אבל להחזיר את תרומת הנהג לכ-50%.האפשרות הראשונה היא הפשטת התקנות של יחידות הכוח, שכיום הן בהפרש עצום פיסות הטכנולוגיה המתקדמת ביותר במכוניות ומהווה חסם לכל יצרן חדש שחושב על הצטרפות, גם מבחינת עלויות הפיתוח אבל בעיקר לגבי אורך הזמן עד שיוכל להיות תחרותי. את זה הפורמולה 1 עושה ב-2026, ומכאן ההצטרפות של אאודי. ייקח להם זמן, אבל לא מדובר במה שקרה להונדה שנכנסו לתקנות שקיימות כיום פחות או יותר בעיכוב של שנה ולקח להם בערך 4 שנים רק בכדי להיות תחרותיים.האפשרות השנייה בעייתית בהרבה והיא כמובן בתחום הפיתוח האווירודינמי. אחת האמירות הידועות ביותר היא ש״אי אפשר לשכוח את מה שכבר יודעים״ ולכן הקבוצות תמיד דוחפות את התקנות למצא מחדש פתרונות למה שנאסר או הוגבל.
ועכשיו כמה נקודות ספציפיות למרוץ בסין:לאנס סטרול – אני באמת חושב שיש לבחור בעיה עם תפיסה מרחבית וניהול סיכונים. יש לו יכולת נהיגה בניגוד למה שאוהבים לצחוק עליו, אבל יש לו את התאונות הללו שפשוט לא אמורות לקרות ברמה הזאת. בטח לא שוב ושוב.פרארי חזרו לגודל האמיתי שלהם והבינו שהם בתחרות מול מקלארן ורחוקים מרדבול. הפיתוחים צפויים להגיע באימולה, אבל לטיפוזי כדאי להבין שהמאבק הוא על המקום השני ולא על ניצחונות. ורסטאפן ידאג עכשיו להעמיד את כולם במקום בכל מירוץ, ולהפוך את אוסטרליה לזיכרון רחוק ועמום.
בכל מקרה, ההפרשים בין פרארי, מקלארן, מרצדס ואסטון קטנים, וכל גורם בלתי צפוי יכול להפוך את הסדר ביניהם כרגע. פרארי נראים החזקים במהלך המירוץ, מקלארן נראים תחרותיים מאד בפניות המהירות והארוכות, ומרצדס ואסטון פשוט קרובים. קשה מאד להגיד עם זה משהו בקשר למסלול הרחובות במיאמי, אבל אין שם רצפים של פניות מהירות וארוכות, כך שלמקלארן צפוי להיות קשה יותר, אך מצד שני, בסופו של דבר הגורם הכי חשוב שם יהיה להצליח להוציא ביצועים טובים מהצמיגים השונים תוך שמירה עליהם בתנאי מירוץ. האספלט ותוואי המסלול במיאמי מעלים דרישות שונות מאד מיפן או סין, ודומות אולי יותר לאוסטרליה, למי שרוצה לחלום.