רק לפני שבע שנים: התקדים שיציל את סנגל?

גמר ליגת האלופות של אפריקה ב-2019 פוצץ. איך זה ישפיע בפועל? ההסבר המלא

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   18.03.26 - 10:18
Getting your Trinity Audio player ready...
הכדורגל האפריקאי כולו גועש עם ההחלטה המוזרה של CAF לשלול את הזכייה של נבחרת סנגל באליפות אפריקה ולהעניק אותה למרוקו. האריות מטראנגה, כמובן, צפויים לערער ומתברר שיש להם תקדים מוצק להישען עליו, שקרה רק לפני שבע שנים, במעמד גדול אחר ביבשת.
אז מה קרה?
גמר ליגת האליפות של אפריקה לשנת 2019 הפגיש בין אספרנס טוניס הטוניסאית לווידאד קזבלנקה המרוקנית בשיטה של שני משחקים. המשחק הראשון, במרוקו, הסתיים ב-1:1 ובמשחק הגומלין, במצב של 0:1 לטובת הטוניסאים, שחקני ווידאד קזבלנקה עזבו את כר הדשא כמחאה על שער שוויון שנפסל.

ההחלטה של אנשי ווידאד קזבלנקה נבעה מהעובדה שה-VAR לא היה תקין וכך לא היה ניתן להפוך את ההחלטה לפסול את שער השוויון. בהתאם לכך, השופט פאפה בקארי גסאמה העניק לטוניסאים ניצחון טכני, מה שהעניק להם את הגביע.

איך זה יעזור לסנגל?
אז ככה, ההתאחדות האפריקאית ניסתה לשנות את ההחלטה של גסאמה על הדשא והורתה לקיים משחק חוזר, אבל ה-CAS מנע ממנה לעשות זאת. לפי הארגון, ההחלטה שהתקבלה על כר הדשא בזמן אמת היא סופית ואין לשנות אותה ואכן אספרנס טוניס הוכתרה כאלופה.

מדובר במקרה דומה משום שבזמן אמת בגמר אליפות אפריקה השחקנים חזרו, המשיכו לשחק וסנגל גם זכתה בצדק. סביר להניח כי זה יהיה אחד התקדימים עליהם יסתמכו הסנגלים, כזה שיכול להכריע את הכף.