קאדין קרינגטון: "הצלחה לנבחרת? הגעה לשמינית"

צפו. המתאזרח בראיון לשליחתנו ליורובאסקט: מהקשר עם בית הלחמי ("גרם לי להרגיש חלק"), דרך העלייה מהספסל ("צריך מישהו אגרסיבי") ועד העניין מהפועל ת"א. מתכוננים לאליפות

נועה פופלינגר, שליחת ערוץ הספורט ליורובאסקט
נועה פופלינגר, שליחת ערוץ הספורט ליורובאסקט   26.08.25 - 00:23
Getting your Trinity Audio player ready...

נבחרת ישראל מתכוננת לאליפות אירופה בכדורסל שתפתח מחר (רביעי), כשאחד השחקנים המובילים שלה יהיה קאדין קרינגטון. קרינגטון נבחר לאחר התלבטויות ארוכות בתפקיד המתאזרח, במטרה לעזור לנבחרת בשנים הקרובות.

בית הלחמי חיפש גו טו גאי שיוכל לקחת את הנבחרת על הכתפיים כשדני אבדיה עסוק ב-NBA, וקיבל זאת מקרינגטון ששיחק בחלונות האחרונים. "אני מרגיש שייך", אמר קרינגטון. "בית הלחמי גרם לי להרגיש חלק מהכל. זה היה נהדר".

קרינגטון אמר לערוץ הספורט: "רציתי לשחק כדורסל נבחרות. זאת הזדמנות מדהימה, לשחק ברמה הזאת מול שחקנים ונבחרות מדהימות. זה פלוס עצום".

"אני מחכה לשחק מול צרפת, היא נבחרת מדהימה. יש שחקנים כמו לוקה דונצ'יץ' בבית שלנו, אבל אי אפשר לזלזל באף נבחרת. בית הלחמי רוצה נקודות, הוא רוצה שנעלה ונרד מהר להתקפה ולהגנה. ככה שיחקתי בניו יורק. התפקיד כשחקן שישי לא הפתיע אותי, בית הלחמי רוצה מישהו אגרסיבי מהספסל. הוא הציע לי לעשות כן ואמרתי לו שזה נכון".


מהשחקנים החשובים בנבחרת (אלן שיבר)
מהשחקנים החשובים בנבחרת (אלן שיבר)

זאת ועוד, הגארד התייחס לאפשרות אזרוחו של ג'ונתן מוטלי: "אני לא שם לב לדברים האלה. מה שצריך לקרות יקרה. אם כן אז כן, אם לא אז לא. אני חושב שנבחרת ישראל צריכה שחקנים שרוצים לנצח, בין אם זה גארד או גבוה. צריך שחקנים עם לב, כאלה שרוצים לנצח".

"הסוכן שלי הזכיר עניין מהפועל תל אביב", אמר. "רציתי לסיים את מה שהתחלתי בירושלים, נותרה לי עוד שנה בחוזה ורציתי לסיים אותה כמו שצריך. אליפות השנה? אני חושב שכן. זאת המטרה. אנחנו רוצים לנצח באירופה, לזכות באליפות בישראל ובגביע. יש לנו הזדמנות טובה מאוד".

קרינגטון התייחס לסרטון הוויראלי בו ים מדר סחב רמקול והשמיע שיר של עומר אדם בתוך המטוס: "הדיילים התחננו שהוא יכבה את זה. זה האדם שהוא, בחור צנוע ומצחיק עם לב גדול".

בהמשך, קרינגטון דיבר על חבריו לנבחרת: "אבדיה מדהים. היית מצפה שמישהו בקליבר שלו יהיה שחצן, אבל הוא צנוע מאוד. כיף להיות בחברתו".

"הגעה לנוקאאוט תהיה הצלחה לנבחרת", סיכם. "יש לנו מספיק כדי לעבור ולהציב את עצמנו בעמדה הטובה ביותר".