תגיות: דני אבדיה, יורובאסקט 2025, נבחרת ישראל
דני אבדיה רצה לקחת את נבחרת ישראל לרבע גמר היורובאסקט לראשונה מזה 22 שנה, אבל הוא ספג אמש (ראשון) הפסד 84:79 ליוון של יאניס אנטטוקומפו (37 נקודות) והודח עם חבריו בשמינית.
למרות תחושת ההחמצה המסוימת, אבדיה חתם טורניר אישי נהדר בו קלע 20+ נקודות בכל אחד מששת משחקיו. הכוכב הישראלי קלע 22 נקודות נגד היוונים בדרך לממוצעים הבאים ביורובאסקט כולו: 24.0 נקודות (49.4% מהשדה, 35.6% משלוש, 75.5% מהעונשין), 6.8 ריבאונדים, 2.7 אסיסטים (3.2 איבודים), 2.0 חטיפות ו-0.8 חסימות.
"דני סיפק טורניר של כוכב", הגיבו באמריקה, "פורטלנד יכולה להיות מרוצה מאוד ממה שהיא ראתה, הכוכב שלה בדרך למעלה. אפשר לצפות לקפיצת מדרגה נוספת שלו בעונה הקרובה".
אגב, אבדיה מדורג שלישי בכל היורובאסקט בזריקות מהעונשין, עם 55. מעליו רק לוקה דונצ'יץ' (83) ולאורי מרקאנן (59), בעוד מתחתיו ניתן למצוא את קריסטפס פורזינגיס (48), פרנץ ואגנר (42), ניקולה יוקיץ' (42) ויאניס אנטטוקומפו (31).
כתב 'BasketNews' אורציו פרנצ'סקו קאוצ'י צייץ: "אני מקווה שהטורניר הזה ילמד את כל מי שלא אוהב את ה-NBA וחושב ששחקנים גדולים לא יקלעו 30+ באירופה - שהם כן. שחקנים כמו לוקה, דני ומרקאנן קולעים ביורובאסקט בלי הרבה מאמץ".