כבוד גדול: "אבדיה נכנס למעקב ה-MVP"

אתר ה-NBA פרסם את הדירוג הרשמי וציין את הישראלי. יוקיץ' במקום הראשון

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   14.11.25 - 16:59
Getting your Trinity Audio player ready...
(Photo by Cameron Browne/NBAE via Getty Images)

כבוד גדול. ה-NBA פרסמה את מעקב ה-MVP השבועי שלה, כשאבדיה נכנס למקומות 11-15. הסיכוי שהוא יזכה בפרס אפסי, אך מדובר בהישג בהתחשב בשמות איתם הוא מוזכר.

  • 03:00, 5LIVE: פורטלנד ודני אבדיה מול יוסטון

אבדיה הופיע לצד דווין בוקר, קווין דוראנט, אנתוני אדוורדס ואוסטין ריבס במקומות 10-15, אותם הפרשן שון פאוול סידר לפי ה-ABC. מי שנמצא במקום הראשון הוא ניקולה יוקיץ', כשבמקום השני שיי גילג'ס אלכסנדר, במקום השלישי יאניס אנטטוקומפו, במקום הרביעי לוקה דונצ'יץ' ובמקום החמישי ויקטור וומבניאמה. יוקיץ' עלה לראשונה למקום הראשון בפסגה.

במקומות 6-10 נמצאים קייד קנינגהאם, דונובן מיצ'ל, טייריס מקסי, אלפרן שנגון וג'יילן ברונסון. יש שישה שחקנים בינלאומיים לפני אבדיה, במה שעשוי להיות רלוונטי לקראת האול-סטאר. יש תשעה שחקנים מהמערב. באחד מהפודקאסטים הגדולים של אוהדי הבלייזרס, Blazer's Edge, דיברו על דני והגיע למסקנה אחת ברורה - דני הוא ה-שחקן לדקות הסיום. "דני הפך לזה שסוגר משחקים עבור הבלייזרס לאחרונה, והבלייזרס היו צריכים אותו בדיוק כמו שהוא היה צריך אותם", פתחו.

"בששת המשחקים האחרונים, הפורוורד העמיד ממוצע של 10.2 נק' ב-68.8% ברבע הרביעי. זה הגיע למצב שאנחנו צופים במשחק ואומרים - תנו את הכדור לדני! נראה שבכל פעם שהמשחק מתחיל להיות צמוד, הוא פשוט לוקח את זה על עצמו ומנסה לנצח את המשחק".

בנוסף, גם דיברו על שיידון שארפ, שמתחיל להיראות הרבה יותר טוב במשחקים האחרונים: "בחמשת המשחקים הראשונים שלו העונה, הוא העמיד רק 17 נקודות באחוזים נמוכים וזה לא היה טוב. בששת המשחקים האחרונים - 24.5 נקודות ביותר מ-54% מהשדה, ועוד 5.7 ריבאונדים - זה מדהים, וזה בדיוק מה שהבלייזרס צריכה ורוצה ממנו".