ניהול סיכונים: הדילמה בנוגע לשיתוף אבדיה

הטווח הארוך, זהות היריבות ושאלת הזכאות לפרסים. על כאב הראש של פורטלנד

רועי ויינברג
רועי ויינברג   22.02.26 - 16:49

תגיות: NBAדני אבדיה

Getting your Trinity Audio player ready...
Soobum Im/Getty Images
דני אבדיה חזר לשחק, אבל עם כוכבית. כוכב פורטלנד בסימן שאלה למשחק הלילה (בין ראשון לשני) מול פיניקס בשל "ניהול הפציעה בגב התחתון" כפי שהודיעה הבלייזרס, כשיש 50% שהוא ישחק. במבט ראשון, קצת קשה להבין את זה.

מאז הפציעה בגב התחתון, אבדיה קלע 26 נקודות ב-26 דקות מול פילדלפיה. הוא שיחק מול מינסוטה ומול דנבר והתקשה מול שתיהן, שתיים מהקבוצות הטובות במערב, והספיק לשחק באולסטאר. הוא החמיץ משחק אחד מול יוטה, אבל בשני המקרים הוא נראה כשיר, גם אם לא 100%. למה הוא יכול להחמיץ משחק נוסף?
מילת המפתח, זאת שתלווה אותנו בחודשים הקרובים, היא ה"ניהול", Management. אבדיה אולי יכול לשחק, אבל פורטלנד חוששת מפציעה חוזרת, בדומה למה שקרה אחרי שחזר מול סקרמנטו ומיאמי לפני כחודש. הוא החמיץ שני משחקים, חזר לשניים נוספים בהם נראה רע ואז הושבת פעם נוספת. ברגע שהוא שיחק כשאינו ב-100%, הנזק החמיר.

מה יקרה לקראת המשך העונה? שאלה טובה, והתשובה מבוססת על היריבות. פורטלנד פוגשת הערב את פיניקס ללא דילון ברוקס, ששבר את ידו מול אורלנדו, וללא דווין בוקר שסובל ממתיחה בירך. בלי שני הסקוררים המובילים שלה לא בטוח בכל שפורטלנד צריכה את אבדיה בשביל לנצח, בדומה למה שקרה מול יוטה. 

הג'אז עלו בלי אבדיה למשחק מול יוטה נטולת לאורי מרקנן, ג'ארן ג'קסון ג'וניור וקיונטה ג'ורג' וניצחו 119:135. יום לפני כן, מול מינסוטה חזקה, אבדיה שיחק. אותו דבר נכון למשחק מול דנבר אחרי האולסטאר, למרות שזה היה אחרי מנוחה של מספר ימים, מבלי שדני הופיע בכלל בדו"ח הפציעות.

לכן סביר שנראה את פורטלנד ממשיכה באותו הקו בהמשך העונה - אבדיה לא ישחק בכל משחק, מתוך מטרה שיגיע לפלייאוף בשיאו. הבלייזרס בהרכב מלא עכשיו, מה שמאפשר להם לחשוב גם על מנוחה של שחקנים, בטח בהתחשב במצב של היריבות על הפליי-אין. גולדן סטייט הודיעה שסטף קרי ייעדר שבוע נוסף, בזמן שקוואי לנארד אמר ש"הסיפור שלנו גמור" וביקש לרדת לספסל באמצע משחק בטענה לפציעה בקרסול. 

כשזה המצב של שתי היריבות הנוספות על המקום השמיני, הקבוצה צריכה לכוון אליו ויכולה להרשות לעצמה 'לשמור' את אבדיה. בפועל אין משמעות יוצאת דופן לסיום במקום התשיעי או העשירי, וייתכן שגם לא למקום השמיני במקרה שבו פיניקס בריאה או הלייקרס יפלו לפליי-אין. שתיהן אמורות לנצח.


כאב ראש חיובי (Getty)
כאב ראש חיובי (Getty)
יש משמעות לכושר של אבדיה באפריל, ולכן ניתן 'להגן' עליו מול יריבות חלשות יותר. ברגע שמדובר רק ב"ניהול" פציעה לא מופרך שנראה את הקבוצה מנסה לתת לו מנוחה מול יריבות חלשות כמו שיקגו בין שישי לשבת,  ממפיס לאחר מכן, אינדיאנה, יוטה או ברוקלין אותה הקבוצה תפגוש פעמיים במרץ.

בשלב זה לא ברור אם אבדיה אכן סובל ממתיחה או שמדובר רק בניסיון לתת לו לחזור לשיאו. כבר דיברנו כאן על כמה הגב התחתון חשוב לאבדיה, ואכן נראה שחסר לו צעד בכניסות האגרסיביות לסל שהן כרטיס הביקור שלו והיו כאלה רוב העונה. המשחק ההתקפי השתכלל, למשל עם המסירות של דונובן קלינגן מהשורט-רול, אבל הוא צריך את האתלטיות שלו במיטבה.

מצד שני, אבדיה לא יישמר בפצפצים א-לה קוואי לנארד בזמנו. כאן נכנסת מגבלת 65 המשחקים, הכמות המינימלית לחמישיות הליגה ולתואר השחקן המשתפר. אבדיה החמיץ עשרה  ויכול להחמיץ עד שבעה נוספים מ-25 המשחקים שנותרו לפורטלנד העונה. מצב בו הוא מושבת ולא מגיע למגבלה יפגע בהזדמנות הגדולה ביותר שלו לפרס המשתפר ולחמישיית עונה, מה שיכול להיות שווה מיליונים. כל עוד הוא יכול לשחק, יש סיכוי לא רע שהוא ישחק.

אז מה פורטלנד תעשה? רק אלוהים (וטיאגו ספליטר) יודעים. מה שחשוב מבחינתנו הוא ההבדל בין השורה הגדולה, ה"ספק", לשורה התחתונה - מדובר בניהול פציעה. סביר שיהיו מנוחות נוספות, למשל בבק-טו-בק או מול יריבות חלשות כמו הסאנס בלי בוקר וברוקס, אבל זה לא בהכרח אומר שצריך להיכנס לפאניקה.