פורטר לא הבין: "למה שונאים את אבדיה?"

חברם של שרף ו-וולף הגן על הישראלי: "מה מצפים? שהוא לא ייצג את ארצו?"

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   02.05.26 - 07:20
Getting your Trinity Audio player ready...
(צילום אבדיה: (Photo by Ronald Cortes/Getty Images), צילום פורטר: מתוך הראיון)
(צילום אבדיה: (Photo by Ronald Cortes/Getty Images), צילום פורטר: מתוך הראיון)
אחרי העונה הגדולה שלו, שהסתיימה עם ההדחה בפלייאוף של פורטלנד מול סן אנטוניו - דני אבדיה הפך לדמות שמייצרת סביבה לא מעט עניין. חלקו הלא קטן חיובי - אבל עובדת היותו ישראלי מעוררת גם לא מעט רגשות שליליים בקרב אוהדים, בדרך כלל בהקשרים פוליטיים.

מי שסיפק עליו נאום הגנה די מעניין הוא מייקל פורטר ג'וניור. פורטר, שמשחק היום בברוקלין נטס לצידם של דני וולף ובן שרף, התראיין ליוטיובר המכונה "ניאון" ובו התייחס קלות לאבדיה, שזוכה להרבה מאוד זריקות עונשין. ניאון טען בשיחה כי אבדיה "זוכה להמון שנאה", ופורטר התפלא: "למה? רק כי הוא יהודי?". ניאון ענה בפשטות: "כן".
"על מה אנשים כועסים?", תהה פורטר, וניאון ענה: "כי הוא לובש דגלים, אני לא ממש יודע..". פורטר הגיב: "זה כל כך מוזר, אנשים לא רוצים שהוא ייצג את המדינה שלו? למה מצפים?". הדיון על אבדיה ימשיך להתלהט, וכעת גם שחקן בכיר יחסית בליגה עומד לצידו.

אגב, באותו ראיון ממש פורטר התייחס גם לדנבר נאגטס, ששחררה אותו בטרייד, והודחה זה עתה ע"י מינסוטה: ״הנאגטס לא היו צריכים להעביר אותי בטרייד, אבל אני חי את החיים הטובים בברוקלין. אמנם לא הייתה לנו עונה טובה, אבל אני רואה עתיד מזהיר עם השחקנים הצעירים שלנו, הכסף שיש לנו והשחקן המצוין שיגיע אלינו בדראפט הקרוב״.