ישחק בג'י ליג: נועם יעקב שוחרר מקליבלנד

הישראלי צפוי לעבור לקבוצת הפיתוח של הקאבס במטרה לקבל חוזה דו כיווני

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   18.10.26 - 09:24
Getting your Trinity Audio player ready...
(Photo by Joe Murphy/NBAE via Getty Images)
(Photo by Joe Murphy/NBAE via Getty Images)
נועם יעקב ימשיך לחפש את הדרך ל-NBA דרך ליגת הפיתוח. קליבלנד שחררה את הרכז הישראלי במסגרת צמצום הסגל לקראת פתיחת העונה הסדירה, והוא צפוי להצטרף לקליבלנד צ'ארג', קבוצת הפיתוח של המועדון. 

יעקב חתם ב־9 באוקטובר על חוזה Exhibit 10 לקדם העונה. כבר עם החתימה, הכיוון הצפוי היה השתלבות בצ'ארג', לצד ניסיון להשיג חוזה דו-כיווני שיאפשר לו לשחק גם בליגה הטובה בעולם. לאחר השחרורים, לקאבלירס נותרו 14 שחקנים בחוזים רגילים ושלושה בחוזים דו-כיווניים. אף שנותר מקום פנוי בסגל, כשמגבלת השכר של הקבוצה אינה מאפשרת לה כרגע לצרף שחקן בחוזה רגיל נוסף.
המעבר למסלול המקצועני בארצות הברית הגיע לאחר שתוכניתו של יעקב לשחק באוניברסיטת יוטה לא יצאה לפועל. לצ'ארג' היה קשר מוקדם עם הישראלי כשבחרה בו במקום הרביעי בדראפט הבינלאומי של הג'י ליג ביולי 2025 וכעת הוא ינסה להצטיין בה כדי להגיע לליגה הטובה בעולם.

יעקב מגיע לאתגר הבא אחרי עונה באוסטנד הבלגית, שבה העמיד ממוצעים של 18.2 נקודות, 5.8 אסיסטים ו-4.1 ריבאונדים בעונה הסדירה בליגה המקומית.