יש מקום לאופטימיות: מצב דירוג הישראליות באירופה

הניצחונות של מכבי חיפה ובית"ר ירושלים סייעו מאוד, כשאפילו העובדה שהפועל ב"ש לא הפסידה נתנה לנציגותינו עוד קצת ניגוד. אבל, יש ליגה שפותחת מאיתנו פער - שרק דבר אחד יכול לפתור

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   01.08.25 - 11:06
Getting your Trinity Audio player ready...
שני סיבובים חלפו בשלבי המוקדמות של גביעי אירופה השונים וישראל, בניגוד לשבע המדינות המדורגות מעליה (וגם זו שמתחתיה) איבדה נציגה.

כמו בעונה שעברה, מחזיקת הגביע (תחת המאמן רן קוז׳וך) לא הצליחה לנצל שתי הזדמנויות לשלב ליגה אירופי והודחה לפני הפלייאוף.

אלא שבניגוד לעונה שעברה, אל הסיבוב השלישי מגיעות שתי קבוצות שהצליחו לנצח את היריבות שלהן. אמנם נחותות, אמנם לא מדורגות, אבל שני הניצחונות של מכבי חיפה ובית״ר ירושלים (וגם התיקו של הפועל ב״ש) העלו את הניקוד של ישראל בדירוג אופ״א העונה ל-1.375 ובסך הכל (שקלול של חמש העונות האחרונות) ל-26.

ישראל התמקמה במקום ה-19 ולא ממש יכולה להסתכל למעלה בינתיים בשל פתיחת עונה נהדרת של הקבוצות השבדיות, שצברו 2.5 נקודות והעלו את מאזן המדינה שמקום אחד מעל הישראליות ל-27.125. חוץ מ-6 הליגות הבכירות, אף ליגה לא צברה ניקוד כמו השבדיות שכבר רחוקות פחות מ-4 נקודות מהמקום ה-15 המוביל לשתי נציגות במוקדמות האלופות.

בסיבוב הבא מגיע המבחן האמיתי. אם ישראל תצליח להציב יותר מקבוצה אחת בשלב הפלייאוף, האפשרות להסתכל למעלה תיפתח. אם לא, שוב נחזור לפספוס של העונה שעברה, שקלקלה לנו אפשרות לשתי נציגות במוקדמות ליגת האלופות.

הטבלה
14. דנמרק 31.481
15. אוסטריה 30.850
16. שווייץ 29
17. סקוטלנד 27.850
18. שבדיה 27.125
19. ישראל 26
20. קפריסין 25.537